Akkujen kytkentäkaavio

Belarus traktoreihin liittyviä ja miksei muitakin korjausohjeita

Valvoja: pelarusmaisteri

7120
Viestit: 9
Liittynyt: 02 Elo 2022, 08:21

Re: Akkujen kytkentäkaavio

Viesti Kirjoittaja 7120 »

Eikö kuitenkin alunperin lataus tule tuohon salamaraudan nastaan 51??

Kannattaisko lataus tuoda siihen, vai startille vaiko jommalle kummalle akulle?

Mitä kautta tuo lataus alunperin kiertää?
Kun tuo harmaa johto salamaudan 51 tulee mulla ainakin tohon startin peltikuoriselle releelle?
flysurfer
Viestit: 3
Liittynyt: 24 Marras 2022, 09:23

Re: Akkujen kytkentäkaavio

Viesti Kirjoittaja flysurfer »

Joskus täältä foorumilta tulostettu "3. Vaihtoreleen kytkentä" sivu jossa 9-napainen liitin hydesäiliön päällä. Siihen tulee kuvan ulkopuolelta punainen johto 1, jatkuu liitimen jälkeen pun/oranssina käynnistysreleelle josta harmaana vaihtoreleen napaan 51 joka on suoraan yhteydessä pääkatkaisija-akun + napaan 30. Sähkö näyttäisi kiemurtelevan vaihtoreleen läpi myös toisen akun + napaan silloin kun 24v ei ole päälle kytkettynä. Kuvaa katsellessa vaikuttaisi että lataus kävisi kumpaan + napaankin tahansa tai startin päähänkin mutta onkos 24v tilanteella jotain vaikutusta?

Oman koneen johtohässäkästä ei pikasilmäyksellä saanut selvää vieläkö lataus koukkaa peltikuorireleen kautta mutta takaa katsottuna vasemman akun +- napaan kuitenkin päättyy.
flysurfer
Viestit: 3
Liittynyt: 24 Marras 2022, 09:23

Re: Akkujen kytkentäkaavio

Viesti Kirjoittaja flysurfer »

Sähköselvitystä löytyi seitsemän sivua, lienee aikaisemmin viitattuun topikkiin ja EHJ10:n tekemä.Selkeä esitys. On ikävä kyllä korruptoitunut pois. Taidot ei riitä että saisi tähän ne lisättyä mutta jos katsot tarpeelliseksi laita yv:llä jotain yhteystietoa niin lähetän vaikka sähköpostilla, whatsupilla, tai paperisena.
7120
Viestit: 9
Liittynyt: 02 Elo 2022, 08:21

Re: Akkujen kytkentäkaavio

Viesti Kirjoittaja 7120 »

Kyllä tämä tästä hiljalleen etenee.

Laturille oli joku vetänyt jo entuudestaan uuden herätteen, mutta siitä puuttui lamppu välistä. Lisäsin polttimon siihen ja vedin startille uuden latauspiuhan. Nyt lataa.

Muuten kyllä sähköissä vielä pientä selvittelyä. Joku kontakti häiriö jossain kojelaudassa. Välillä tulee virrat valoille ja puhaltimelle ym laitteille ja välillä hävii kaikki. Mielestäni vika ei ole kuitenkaan kojelaudan ja konehuoneen välisissä hytin liitoksissa..
Pitää selvitellä lisää ja mahollisesti valoille vetää vähän uusia johtoja.
Vastaa Viestiin